Polévkové knedlíčky z bažantů a koroptví
Rozpočet: zvěřina z 1 bažanta nebo 2 koroptví, 7 dkg másla, šálek hovězí polévky, 5 – 6 lžic mouky, 3 žloutky, sůl.
Připravíme si pálené těsto ze šálku hovězí polévky a 7 dkg másla, které přivedeme do varu. Vmícháme 5 – 6 lžic mouky a 5 – 8 minut dobře mícháme, až se těsto nechytá ani vařečky. Když těsto vychladne, přidáme syrovou, velmi jemně umletou zvěřinu z prsou bažanta nebo 2 koroptví. Postupně přidáme vejce a sůl a dobře promícháme. Tvoříme knedlíčky, které vaříme v zakryté nádobě v malém množství vody (voda nesmí prudce vřít). Vařené knedlíčky scedíme a vkládáme do některé polévky ze zvěřiny.