Divoká kachna s tatarskou omáčkou

Z francouzské kuchyně

 

Rozpočet: 2 divoké kachny, 25 dkg slaniny, 6 šalotek, zelenina, sůl, bílý pepř, 2 bobkové listy, asi ½ l vína, 3 lžíce octa, majonéza, sardele, žampiony, kapary, salát.

 

Dvě vykuchané a očištěné kachny obalíme slaninovými plátky, ovážeme motouzem a společně se šalotkami (nebo cibulí), 20 dkg kořenové zeleniny, solí, 5 zrny bílého pepře, bobkovými listy dusíme do poloměkka v polovině vody a polovině vína. Vody a vína tolik, aby kachny byly úplně ponořeny. Pak je necháme vychladnout, motouzek odstraníme, zvěřinu nasekáme na kusy a oddělíme od velkých kostí. Kachnu narovnanou na míse pokapeme citronovou šťávou nebo octem, posypeme solí a tlučeným pepřem a necháme tak několik hodin. Pak každý kus zvlášť čistě osušíme, poklademe na mísu a zalijeme tatarskou omáčkou. Mísu ozdobíme svinutými sardelkami, naloženými žampiony, kapary, račími ocásky a zeleným salátem. Před podáním dáme mísu na několik minut do chladničky.