Sekaninka z jelení zvěřiny
Rozpočet: ½ kg – 1 kg zvěřiny, 10 dkg slaniny, 2 cibule, 10 dkg másla, 2 lžíce mouky, ½ l hovězí polévky, 1 dl portského vína, lžíce zavařeniny, 3 žemle, 10 dkg tuku na smažení, sůl.
K této úpravě se mohou brát různé odřezky nebo i jelení zvěřina, která byla vyvařena v polévce.
Na prkénku nesekáme zvěřinu s trochou dobré slaniny, nakrájíme cibuli a usmažíme na másle do žluta, přidáme mouku a povaříme v hovězí polévce na hustou šťávu. Pak přidáme sklenku portského vína, polévkovou lžící rybízové zavařeniny, chvíli povaříme, přidáme jelení zvěřinu a po krátkém vaření předkládáme společně s osmaženou žemlí, nakrájenou na plátky.