Divoký králík po myslivecku

Rozpočet: 1 králík, 15 dkg slaniny, sůl, pepř, 1 cibule, 10 dkg tuku, 6 bobulí jalovce, 2 bobkové listy, citron, 3 snítky zelené petržele, 1/8 l bílého vína, 5 dkg másla.

 

Po dvou dnech vyndáme králíka z nepříliš ostrého octového mořidla s bobkovým listem, osušíme a oddělíme od něho kýtky a hřbet. Protáhneme je slaninou, osolíme, opepříme a dáme na osmaženou cibulku dusit. Přidáme bobkový list, jalovec a ještě dusíme. Pak potřeme zvěřinu máslem a dáme do trouby zčervenat. Měkkého králíka vyndáme, šťávu zakapeme citronovou šťávou, přimícháme sekanou zelenou petrželku, skleničku bílého vína a základ, ve kterém se králík dusil, svaříme a procedíme. Nakrájenou zvěřinu srovnáme na mísu.

Příloha: opékané brambory a nakrájený citron.