Opékaný divoký králík

Z americké kuchyně

 

Rozpočet: 1 divoký králík, ¼ lžičky mletého pepře, sůl, 3 lžíce mouky, 20 dkg slaniny, 1 sklenka španělské omáčky (viz omáčky), ½ sklenky bílého vína s octem (v poměru 1 : 1), 1 lžíce nasekané petrželky.

 

Divokého králíka stáhneme, opereme, rozdělíme na porce a na 24 hodin vložíme do mořidla (viz mořidla). Těsně před úpravou porce vyjmeme z mořidla, důkladně osušíme a poprášíme směsí mouky, solí, pepře (dáme do sáčku a vše řádně protřepeme). V kastrolu vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, hotové škvarečky vyjmeme a do vyškvařeného sádla vložíme porce připraveného králíka. Opékáme na prudkém ohni do zlatohněda, pak oheň zmírníme a pečeme do změknutí. Opečeného králíka vyjmeme, do šťávy přidáme španělskou omáčku (viz omáčky), víno s octem, důkladně mícháme a povaříme, až je omáčka hladká. Porce králíka dáme na mísu, zalijeme hotovou omáčkou, navrch nasypeme chroupavé slaninové škvarečky a zdobíme nasekanou petrželkou.

Příloha: brambor.