Guláš z mufloní zvěřiny

Rozpočet: 1 kg mufloní zvěřiny, sůl, 2 menší cibule, 10 dkg másla, lžička mleté papriky, 3 zrnka nového koření, 3 zrnka pepře, na špičku nože kari koření, 1 lžíce mouky.

 

Zvěřinu nakrájíme na menší kousky. Usmažíme na drobno nakrájenou cibuli a zasypeme ji práškovou paprikou, kterou necháme chvíli zpěnit (musíme dát pozor, aby se nespálila). Pak ji ihned zalijeme horkou vodou, vložíme na ni připravenou mufloní zvěřinu, přidáme pepř, nové koření, sůl, kari koření (můžeme vypustit). Zvěřinu necháme trochu vysmahnout, pak ji podléváme hovězí polévkou nebo horkou vodou. Když maso změkne, zaprášíme šťávu moukou.

Příloha: brambory nebo knedlíky.