Mufloní šašlik ve střevě
Z ruské kuchyně
Rozpočet: 1 kg mufloní zvěřiny, sůl, 3 dkg cibule, 1 dkg mletého černého pepře, 10 dkg mufloního tuku (běl), skopové střevo.
Na rozdíl od šašliku z kousků zvěřiny napíchnutých na jehlu připravuje se tento šašlik z celého mufloního vykostěného hřbetu. Používáme zásadně vychlazené, dostatečně tučné zvěřiny. Zvěřinu nařežeme na kusy dlouhé asi 20 cm, silné na 2 prsty a potřeme směsí připravenou ze soli, cibule a pepře.
Takto upravenou zvěřinu vložíme do skopového střeva a ve vzdálenostech 5 cm převážeme motouzem. Na rozpálené pánvi vymazané mufloním tukem pečeme ve vlastní šťávě 2 až 2 ½ hodiny. Střevo zabraňuje vytékání šťávy během pečení.