Závitky ze srnčí kýty
Rozpočet: 60 dkg srnčí kýty, 10 dkg másla, 10 dkg slaniny, 2 menší cibule, ananas, 30 dkg celeru, 2 lžíce hladké mouky, 6 dl smetany, 8 zrn pepře, špetka mletého pepře, kari koření, zelená petrželka, sůl.
Plátky srnčího opatrně naklepeme, osolíme a opepříme. Poklademe je na nudličky krájeným celerem a kousky ananasu. Stočíme a svážeme nití nebo zašpejlíme. Dusíme na slanině a na cibulce lehce zpěněné na másle, přidáme špetku kari koření, krájený ananas a petrželovou kytičku, do níž zabalíme zrnka pepře. Měkké závitky vyjmeme na talíř a šťávu zahustíme hladkou moukou, znovu necháme trochu vysmahnout, zalijeme smetanou a krátce povaříme. Lze ji zjemnit přidáním citronové šťávy.
Příloha: rýže a brusinky.