Zaječí filé

Z anglické kuchyně

 

Rozpočet: 1 zaječí hřbet, asi 6 špiček na topinky, 1 dkg žampionů, ½ l vína Madeira, sůl, pepř, ¼ kg másla.

 

Zaječí filé upravujeme z odžilkovaného, vyříznutého hřbetního svalu. Z něho krájíme šikmo kousky silné 1 cm a dlouhé 3 cm. Kolik jich připravíme z obou hřbetních svalů, tolik připravíme i topinek z housky; děláme je však jen ½ cm silné. Zvlášť nakrájíme na silná kolečka velké žampiony a dusíme ve víně Madeira. Krátce před podáváním osolené a trochu opepřené filé zalijeme vínem Madeira, v němž se též dusily žampiony, a přidáme trochu přírodní šťávy ze zvěřiny.

Povařenou šťávu procedíme, vážeme máslem a přelijeme přes filé, jež mám v hlubší misce urovnané na topinkách, přizdobené žampiony.