Zaječí řízky

Rozpočet: 1 zaječí hřbet, sůl, 10 dkg másla, lžíce strouhanky, lžíce octa, 5 lžic červeného vína, 3 lžíce kyselé smetany, ze ¼ citronu šťáva a kůra, lžíce polévky, lžička kaparů, naložené ryzce, 5 dkg kaparů.

 

Z odblaněné zaječí zvěřiny nakrájíme řízky, které dřevěnou paličkou trochu naklepeme. Pak je osolíme, posypeme strouhankou a opékáme v pánvičce na másle po obou stranách do hněda. Zbylou šťávu rozředíme lžící octa, dobrým červeným stolním vínem, hustou nakyslou smetanou, přidáme citronovou šťávu a kůru, velkou lžíci polévky a kapary. Šťávu rychle povaříme a naléváme na zaječí řízky narovnané na míse. Podáváme buď s naloženými ryzci, v octě naloženými švestkami nebo s pikantními jemnými ovocnými kompoty.