Smažené zvěřinové řízky
Rozpočet: 1 kg zvěřiny, sůl, pepř, 1 lžíce rybízového želé, 15 dkg hladké mouky (popř. strouhanky), 1 vejce, ½ šálku oleje.
Maso nakrájíme na řízky, potřeme solí a pepřem a obalíme jen v mouce nebo v mouce, vejci a strouhance. Řízky na obou stranách lehce osmažíme do zlatova na horkém oleji. Osmažené řízky vložíme do předehřáté mísy, kterou přikryjeme, aby řízky zůstaly horké.
Do tuku, který nám zbyl v pánvi, přidáme dvě malé lžičky mouky a uděláme zlatovou jíšku. V šálku horké vody rozpustíme lžíci rybízového želé, přidáme jíšku a za stálého míchání chvíli povaříme. Pak omáčku scedíme a nalijeme na horké řízky (obalené jen v mouce).