Zaječí paštika III
Rozpočet: 1 zaječí předek a hřbet, 20 dkg slaniny, 10 dkg másla, 20 dkg kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel), 1 husí játra, 3 sardele (nebo sardelová pasta), lžíce koňaku, 2 dl červeného vína, citronová kůra, 2 vejce, sůl.
Rozsekáme zaječí předek a na slanině, másla a zelenině do měkka odusíme. Pak zvěřinu obereme, přidáme k ní husí játra, vložíme zpět na zeleninu, přidáme očištěné, kůstek zbavené sardele, koňak, trochu červeného vína a trochu vína Madeira, citronovou kůru a vše ještě asi ½ hodiny dusíme. Pak jemně umeleme, přidáme sůl, celá vejce, paštikové koření a na kostečky krájenou slaninu, prohněteme a osolíme. Z upečeného zaječího hřbetu nakrájíme na tenké plátky. Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny, na ně vložíme vrstvu kašoviny a na ni plátky ze zaječího hřbetu. Vrstvy střídáme, vrch přikryjeme slaninou a vše v páře asi 1 hodinu vaříme.