Jeřábek dušený II
Z francouzské kuchyně
Rozpočet: 2 jeřábci, 10 dkg slaniny, 10 dkg šunky, sůl, 3 – 4 mrkve, 1 cibule, 3 hřebíčky, 1 bobkový list, 10 zrnek pepře, 4 bobule jalovce, 2 polévkové lžíce kořenové krájené zeleniny, 2 sklenky vína, ¼ l hovězí polévky.
Pekáček vyložíme slaninovými proužky (též šunkovými plátky), pokrájenou mrkví (asi 3 – 4 mrkve), pokrájenou cibulkou. Do toho vložíme připravené, proslaněné jeřábky, přidáme hřebíčky, bobkový list, pepř, bobule jalovce, nakrájenou zeleninu a zalijeme vínem a hovězí polévkou. Osolené jeřábky dusíme nebo zvolna opékáme asi 1 hodinu. Pak je vyndáme, šťávu procedíme, necháme do tuku vysmahnout, vložíme zpět jeřábky a podáváme.