Kvíčaly pikantní
Z francouzské kuchyně
Rozpočet: 3 kvíčaly, sůl, 10 dkg slaniny, 6 dkg másla, špetka pepře, polévka z kostí, 6 řezů žemle, olej na smažení.
Vykuchané, oškubané a vymyté kvíčaly obvážeme plátky dobré slaniny a na másle opékáme asi ¼ hodiny. Oddělíme hlavu a prsíčka; kosti, ze kterých odstraníme všechnu zvěřinu, utlučeme v hmoždíři a povaříme na polévku. Vyjmuté vnitřnosti a zvěřinu odstraněnou z kostí umixujeme, kromě zvěřiny z prsíček, opepříme, osolíme, přidáme k tomu trošku polévky, v které jsme vařili kosti, podusíme na másle a potřeme tím žemličky, na jejichž povrch položíme zvěřinu z prsíček. Vše ještě na másle společně opečeme a co nejteplejší předkládáme.