Jezevec pečený
Ze španělské kuchyně
Rozpočet: 2 kg zvěřiny z kýty nebo ze hřbetu, 1 – 2 citrony, 1 l bílého vína, sůl, špetka tymiánu, 2 bobkové listy, 5 zrn celého pepře, ¼ l olivového oleje.
Do hluboké mísy nalijeme víno, šťávu z citronů a přidáme koření. Do této marinády naložíme na 2 až 4 dny očištěnou zvěřinu a zatížíme, aby byla potopena. Po vyjmutí zvěřinu potřeme olejem a prudce opečeme za podlévání marinádou s kořením. (Na 1 kg počítáme asi 1 hodinu.)
Pečeni naporcujeme a polijeme šťávou. Touto šťávou se polévá na talíři pouze zvěřina, nikoli příloha.
Příloha: houskový knedlík, který poléváme španělskou omáčkou.
Kompot: hrušky nebo brusinky.