Sele s pohankovou nádivkou na rožni

Z polské kuchyně

 

Rozpočet: 1 vnitřnosti z divokého selete, ½ l pražené pohanky, 1 vejce, 1 l vody, sůl, 2 cibule, 10 dkg tuku, mletý pepř, majoránka, 20 dkg slaniny, ¼ - ½ l světlého piva.

 

Praženou pohanku promícháme s vajíčkem a usušíme v troubě. Cibuli nakrájíme nadrobno a na tuku do zlatova osmažíme. Do vroucí vody nasypeme pohanku a smaženou cibuli, osolíme a zvolna vaříme tak, aby byla pohanka sypká. Kaši vyklopíme a necháme vychladnout. Vnitřnosti nasekáme nadrobno nebo umeleme, promícháme s kaší, opepříme, dosolíme a přidáme podle chuti majoránku. Nádivkou naplníme sele, protáhneme rožeň a zašijeme. Zvolna opět rožníme a často potíráme slaninou a pivem. (Viz předešlé recepty.)


Tvorba webu zdarma s Webnode Webnode