Dušená jelení zvěřina
Z americké kuchyně
Rozpočet: 1 kg jelení zvěřiny, sůl, špetka mletého pepře, 1 lžíce mouky, 1 dl olivového oleje, ½ l vody nebo ½ l bílého vína, 4 zrna pepře, 2 bobkové listy, špetka majoránky, 3 cibule, 3 mrkve, 4 brambory, 4 rajčata nebo 1 rajčatový protlak.
Zvěřinu rozkrájíme na kostky, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a v rozpáleném oleji mírně osmažíme. Když je zvěřina zlatová, přidáme asi ½ vody, celý pepř, bobkové listy a špetku majoránky. Dusíme mírně asi 2 hodiny.
Mezitím si připravíme cibuli a mrkev nakrájené na plátky, brambory a rajčata nakrájená na čtvrtky. Tuto zeleninu přidáme ke zvěřině a vše dusíme až je cibule měkká. Místo vody na zalití můžeme použít vína.
Příloha: rýže.