Divoký králík po jihočesku
Ze staročeské kuchyně
Rozpočet: zvěřina z králíka, ½ l červeného vína, 1 dl octa, ¼ kg rajčat, 1 cibule, 5 zrn pepře, 5 zrn nového koření, 2 bobkové listy, tymián, tmavý perník, 3 dkg tuku, 1 lžíce mouky, sůl.
Čistě vymytého králíka rozkrájíme a necháme 24 hodiny v nálevu, který připravíme tak, že smícháme stejný díl červeného vína, vody a trochu méně octa, čerstvé nebo naložené rajče, kolečka cibule, pepř, nové koření, bobkový list a tymián. Druhý den králíka v tomto nálevu uvaříme. Na rendlíku usmažíme jíšku, přidáme strouhaný tmavý perník, zalijeme procezenou šťávou z králíka, povaříme podle chuti, králíka vložíme na rendlík a ještě několik minut podusíme a dosolíme.