Mufloní závitky
Rozpočet: 1 kg mufloní zvěřiny, sůl, 2 cibule, 2 okurky, 10 dkg slaniny, lžíce hořčice, 10 dkg másla,
1 lžíce mouky.
Z odleželé zvěřiny nakrájíme plátky, naklepeme, osolíme a necháme chvilku odležet. Mezitím připravíme nádivku: nakrájíme cibuli na kostky, okurky a slaninu. Připravené plátky pomažeme hořčicí a přidáme na každý plátek lžíci nádivky. Každý plátek zabalíme, ovážeme nití, vložíme na osmaženou cibulku a dusíme pod poklicí. Když zvěřina změkne, vyndáme ji, šťávu zaprášíme moukou, odstraníme nitě a pak závitky vložíme zpět do šťávy, kde je necháme chvíli ohřát.
Příloha: rýže.