Srnčí „oříšky“
Rozpočet: ¾ kg zvěřiny z kýty „ořechu“, 10 dkg másla nebo oleje, sůl, pepř, 10 dkg žampionů, kořenová zelenina (celer, mrkev, petržel), celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián, lžíce rybízové zavařeniny, lžíce worcesteru, 2 dkg mouky, 5 dkg másla.
Z ořechu srnčí kýty nakrájíme okrouhlé řízky asi 2 cm silné, lehce naklepeme a necháme odležet. Zatím připravíme omáčku z odřezků zvěřiny a kostí, dušených asi 1 hodinu se zeleninou a kořením. Prolisovanou šťávu zahustíme slabou zásmažkou, rybízovou zavařeninou, okořeníme worcesterem a přidáme kousek čerstvého másla. Připravíme tolik osmažených houskových topinek, kolik je řízků.
Na pánvi rozpálíme máslo nebo olej a řízky osolené a opepřené rychle po obou stranách dobře opečeme. Klademe jednotlivě na topinky připravené na prohřáté míse, každý zdobíme plátkem žampionu a odušenou žampionovou hlavičkou. Přelijeme slabě připravenou omáčkou a zbylou podáváme v omáčníku.