Srnčí ragú
Rozpočet: odřezky zvěřiny, 10 dkg mouky, 15 dkg omastku, koření (1 bobkový list, 5 zrn pepře, 3 zrna hřebíčku), citronová kůra, 2 cibule, 2 kyselé okurky, lžíce octa, 1/8 l červeného vína, 2 kostky cukru,
½ l vody, sůl.
Odřezky zvěřiny pokrájíme na úhledné kousky, obalíme moukou a v rozpáleném omastku opečeme do světle hněda. Potom je podlijeme vařící slanou vodou a dusíme pod pokličkou. Do kousku tenkého vypraného plátna dáme trochu zrnek pepře, hřebíčku, bobkový list, citronovou kůru: pytlík zavážeme a položíme ke zvěřině. Přidáme sekané cibule, kyselé na plátky nakrájené okurky a ocet. Před podáváním přimícháme 2 lžíce husté, dobře vyvařené hnědé omáčky, skleničku červeného vína, cukr a omáčku hustě svaříme. Pytlíček s kořením vytáhneme, podle chuti dosolíme a podáváme.