Studená srnčí žebírka s husími játry a jablkovou omáčkou
Rozpočet: 5 žebírek usekaných ze hřbetu, sůl, pepř, 6 dkg másla, 20 dkg dušených husích jater, 5 dkg másla, muškátový oříšek, 3 lžíce vína Madeira, 3 lžíce husté smetany, 2 žampiony, ¼ kg jablek,
10 dkg cukru a 10 dkg rosolu, citronová šťáva.
Úhledně upravená žebírka lehce naklepeme, osolíme, opepříme a rychle na másle opečeme. Na vychladlá nastříkáme sáčkem s hvězdičkovou trubičkou věneček nebo jinou ozdobu ze směsi udušených, prolisovaných husích jater, másla, soli, špetky muškátového ořechu a pepře, promíšené s vínem a hustou smetanou.
Na ozdobená žebírka klademe tenký plátek žampionů, zelenou petrželku, můžeme ozdobit i sekaným rosolem. Podáváme k nim jablkovou omáčku: ¼ kg jablek oloupaných a na čtvrtky pokrájených povaříme s cukrem a vychladlá prolisujeme jemným sítem, rozředíme podle potřeby vařeným cukrem a citronovou šťávou.